کلمه خداوند

مسیح و مسیحیت

کلمه خداوند

مسیح و مسیحیت

با سلام
مراجعه کننده گرامی
وبلاگی که مشاهده می کنید قصـد دارد،به هرآنچه که مربوط به حضرت مسیـح و دیـن مسیحـیت می شود از نقد تا توصیف بپردازد. یکی از اصـول و قوانین این وبلاگ احترام به تمامی گرایش ها می باشد.
وبه خود اجازه نمیدهد به صرف اختلاف نظری به طرف مقابل خود توهین کند.بحث هایی که در برخی مطالب صورت میگیرد نیز باید شامل این اصل باشد واحترام متقابل رعایت شود.
از خـداوند سبحان مسألت دارم تا این وبلاگ چراغی باشد برای جویندگان راه. و امیدوارم که شـما مراجعه کننده گرامی با نظرات خود بنده را در این مسیر یاری فرمایید.

و من الله الهدایة

در مطلب گذشته به این مرحله از تاریخ یهود رسیدیم که معبد سلیمان ویران شد و یهودیان در سراسر جهان آوراه شدند.

پس از این رخدادها، آیین عبادت و رسم قربانی تعطیل شد وتاکنون نیز تعطیل ماند. در این ایام اندیشة ظهور مسیحا (از نسل داود) بار دیگر اوج گرفت و یهودیان پس از موسی و کورش منتظر منجی ای ماندند که مسح شده از طرف خدا باشد و برای نجات قوم ظهور کند.و همین تفکر و برخورد خوب هخامنشیان مخصوصا کورش کبیر با یهودیان باعث شد که بسیاری از یهودیان به سمت ایران حرکت کنند که با تغییر حکومت هخامنشیان وضع آنان در ایران وخیم شد و این اوضاع با رشد مسیحیت در روم ادامه پیدا کرد.

با غلبة مسیحیت در امپراتوری روم وضعیت یهودیان سخت تر شد و کینة برخورد یهودیان با پیروان عیسی، سرباز کرد و مسیحیان شدیداً به آزار و اذیت یهودیان پرداختند. فشار پاپ و کلیسا و به تبع آن قیصر در قرون وسطا باعث یهود آزاری توسط مسیحیان شد.


وصله زرد (وصله رسوایی)


نمونه های از آزارهای مسیحیان

  1. دستور پاپ اینوسنت سوم، در سال 1215م مبنی بر نصب وصلة زرد بر روی سینة یهودیان برای تحقیر، که به "وصلة رسوایی" معروف بود؛
  2. دستور پاپ در 1239م  مبنی بر سوزاندن تلمود  که منبع فقه یهود و مکمل تورات است؛
  3. تأسیس دادگاه تفتیش عقاید در قرن پانزدهم توسط کلیسا و دستور برای سکونت یهودیان در "گتو"؛
  4. منع ورود یهودیان به مجامع صنفی، و نداشتن حقوق شهروندی؛
  5. ضبط اموال یهودیان به بهانه های واهی؛
  6. برنگرداندن بدهی های آنان از طرف مسیحیان؛


یهودیان در گتو (وصله رسوایی بر لباس شان مشخص و پیدا است)


بعد از جریان رنسانس و پروتستانتیسم اوضاع یهودیان بهتر شد در این میان تلاش یهودیانی همچون موسی مندلسون برای اصلاحات در عقاید یهودی و همگام شدن با جامعه غیر یهودی برای کم شدن فشار بر یهودیان بی تاثیر نبود.

بعد از پا گرفتن جریان اصلاحاتی یهودی و افزایش طرفداران این امر که کم شدن معتقدان به آمدن مسیحا را  در پی داشت، به درگیری بین اصلاح طلبان و ارتدوکس های یهودی (راست کیشان) دامن زد که تا حال ادامه دارد. در مقابلِ آنان، محافظه کاران به وجود آمدند که سعی در جمع میان مدرنیسم و اصلاح طلبی با سنت و راست کیشی داشتند.

سرانجام پس از جنگ جهانی دوم در سال 1947م، مجمع عمومی سازمان ملل به بهانه قتل عام یهودیان توسط نازی‏ها، رأی به تجزیه خاک فلسطین و ایجاد کشور جدیدی به نام اسرائیل داد.


این مطالبی بسیار خلاصه از سرگذشت یهود از آغار تا به الان بود که به علت فشردگی مطالب به این مقدار بسنده میکنیم.

جهت اطلاع از جزئیات بیشتر می توانید به کتاب یهودیت استاد محمد حسین طاهری آکِردی منتشر شده توسط نشر المصطفی(صلی الله علیه و اله) مراجعه بفرمایید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">